Nyt saattaa satuttaa. Älä lue yhtään enempää jos sinulla on huono päivä. Jätä vaikka mieluummin kokonaan lukematta jos oikein ahdistaa.

Joskus lapsettomuuden aikana tulee eteen niitä oikein oikein huonoja päiviä, eikä jaksaisi yhtään mitään lapsiin liittyvää kun sisältä korventaa ja pahasti. Usein nämä päivät ajoittuvat alkukiertoon siihen hetkeen kun toiveet lapsesta on jälleen kerran murskattu valuvan veren myötä. Tällöin mieleen saattaa myös juolahtaa vaikeita asioita ja jopa hulluja ajatuksia. Pahimmillaan ja toisinaan vaikutus yltää myös omaan naiseuteen. Olenko nainen ollenkaan kun en lasta saa aikaiseksi? Jotenkin naiseus ja äitiys ovat niin toisiinsa sidottuja käsitteitä, että tekee pahaa ajatellakin. Entä jos äitiys ei parhaasta tahdostakaan ja yrityksistäkään huolimatta onnistu? Tarkoittaako se, etten ole kunnon nainenkaan? Vain ihan turha kapistus? Sellainen puolinainen? Näytän naiselta, ajattelen kuin nainen, käyttäydyn kuin nainen, mutta en toimi kuten naisen pitäisi...

Usein lapsettomille kerrotaan (lapsellisten taholta) kuinka elämään tulisi hankkia muuta sisältöä kuin se ainainen lapsentoivominen ja lapsettomuuden vatvominen. Niin, hyvähän se olisi ja toivottavaakin kai, mutta kun äitiys ja naiseus kulkevat tässä yhteiskunnassa käsi kädessä on vaikeaa olla ajattelematta toista kun vähintäänkin tämä toinen tulee esille jokapäiväisessä elämässä. Vaikka äitiys olisi vielä tavoitteluasteella, on naiseus kuitenkin jo jokaisen naisen arkipäivää. Sitä ei ehkä vain tule niin helposti ajateltua.

Lapsettomuus ei periaatteessa päällepäin näy...muuten kuin lapsien puutteena. Vai näkyykö? Ehkä se näkyy jos osaa oikein tarkasti katsoa. PCO-laiset usein kärsivät iho-ongelmista, liikakarvoituksesta ja lihavuudesta (siis sen lapsettomuuden lisäksi). Kirjoitin usein, se ei tarkoita, että aina. Inhoja vaivoja kaikki kolme ja vievät poispäin siitä ideaalista viehkeästä ja kauniista naiseudesta. Nämä kolme piirrettä naisessa eivät suoranaisesti ainakaan houkuttele miehiä luokse, joten ehkä ne kertovat miehille myös jotenkin alitajuisesti, että kyseinen nainen ei helposti lisäänny, parempi valita joku toinen. Kärjistetysti sanoen, onko kyseessä tietynlaista luonnonvalintaa? Eläimellistä vaistoako? Onko kaunis naisellinen nainen myös suuremmalla todennäköisyydellä hedelmällinen? Tiedä häntä. Useinhan puhutaan ainakin isosta rintavarustuksesta hyvänä imetyksen kannalta ja synnyttäjän lantiokin olisi hyvä löytyä. Ja kappas, useimmat miehet tuntuvat viehättyvän isoista rinnoista sopusuhtaisessa vartalossa. Pelkkään lihavuuteen (siis PCO:sta riippumattomaan) kuin myös liialliseen laihuuteen liittyy myös ovuloimattomuutta ja jonkinmoisen yleisen näkökulman mukaan, myöskään nämä tekijät eivät hirveästi miehiä houkuttele ja toisaalta kun PCO:ta hoidetaan ja hedelmällisyyttä parannetaan lääkkein, myös nämä mainitsemani lisävaivat usein väistyvät...I can't help, but wonder...Ennen kuin joku hermostuu totaalisesti selvitän vain, että itsekin siis kärsin PCO:sta, vaikka siihen kuuluvat lisävaivat eivät kovin näkyviä kohdallani olekaan. En kai muuten edes uskaltaisi moisia ääneen pohtia. Nämä ovat vain niitä synkistelyajatuksia, joita tuli silloin tällöin mietittyä huonoina päivinä. Ne minulle sallittakoon.

Onneksi miehet ovat ainakin vähän taantuneet luolamiehen vaistoista niin, että meillä rumilla ja rohkeillakin on mahdollisuus ainakin yrittää lisääntyä ;)